fbpx

Sociale impact

Sociale impact bodyweight

Bodyweight Sports heeft verschillende sociaal-maatschappelijke doelstellingen die dankzij de tomeloze inzet van onze trainers in een razendsnel tempo gerealiseerd worden.

In de afgelopen decennia is de bewegingsarmoede in Nederland enorm toegenomen(CBS). Kinderen met overgewicht, volwassenen met fysieke beperkingen en ouderen die tot amper iets in staat zijn is bijna gewoonte geworden in het straatbeeld.

Bodyweight Sports zet zich in voor al deze doelgroepen door beweging te stimuleren en enthousiasme te creëren voor de sport Calisthenics. Dankzij de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van Calisthenics zien wij een toekomst voor ons waarbij alle mensen door deze sport gezonder en fitter kunnen worden.

calisthenics opbouw sport

Opbouw van de sport calisthenics

Sinds 2015 zijn wij onbewust al begonnen aan het opbouwen van de sport Calisthenics. Dankzij de oprichting van Bodyweight Sports als calisthenics vereniging sinds 2022, zijn de belangrijkste stappen om daadwerkelijk een sportklimaat te creëren ontstaan.

Omdat de sport nog jong is (+-15 jaar) en er pas sinds een aantal jaar gyms zijn die het aanbieden, zijn er allerlei ontwikkelingen gaande wat betreft deze opbouw van het sportklimaat. We zijn van mening dat het opbouwen van een sport alleen kan gebeuren door onze ervaring en kennis in te zetten en te verbeteren zodat er leuke events ontstaan, de community samenkomt en de sport haar vrije karakter behoud.

topsport sociale impact

Calisthenics (top) sportlocatie

Als calisthenics vereniging is het natuurlijk belangrijk dat beoefenaars de mogelijkheid hebben om op een professionele indoor locatie de sport te beoefenen. Hierom is onze locatie volledig ingericht voor calisthenics. Ook wil Bodyweight Sports de accommodatie en de kwaliteit van programma’s blijven verbeteren.

Onze accommodatie wordt hiernaast ook gebruikt voor schoollessen, bijeenkomsten en onderzoeken. Hierdoor groeit de sport én bied het kansen voor andere mensen en bedrijven om ook betrokken te raken in de ontwikkeling van calisthenics.

Ontdek meer over de club:

Scroll naar boven