fbpx

De voordelen van calisthenics

Waarom calisthenics de tofste sport is

Ben jij benieuwd wat calisthenics voor je kan doen? Op deze pagina vindt je alle voordelen die je fysiek, mentaal en emotioneel kunt ervaren wanneer je calisthenics beoefend!

de voordelen van calisthenics

Plezier door calisthenics

De grootste kracht van calisthenics is dat het erg leuk is om te doen. Met meer dan 2000 oefeningen (nog) te leren, kan je werkelijk in alle facetten van de sport je energie steken en er plezier uithalen. Dit kan bijvoorbeeld door allerlei verschillende vormen van een handstand te doen, het creëren van een eigen gemaakte push-up combinatie, het uitvoeren van duo-oefeningen of simpelweg een beetje spelen aan de bars door te koprollen en te slingeren.

Door het leuk vinden van bewegen zélf is de focus van de eventuele einddoelen af. Hierdoor kijk je er keer op keer weer naar uit om te gaan trainen!

voordelen van calisthenics - plezier

Trots door calisthenics

Door het beoefenen van calisthenics wordt je steeds sterken en leer je veel nieuwe dingen. Je zult dan ook erg trots zijn op de vele oefeningen die je voorheen niet kon uitvoeren en nu wel. Door trots te zijn op je eigen prestaties wordt je zelfverzekerd en sta je op een positieve manier in het leven. Het is erg belangrijk om regelmatig terug te kijken naar wat je allemaal hebt geleerd in de afgelopen periode, zodat je naast trots ook dankbaar kunt zijn voor alles wat je inmiddels al kunt of hebt bereikt.

trost door calisthenics

Vrienden door calisthenics

Veel mensen komen elkaar tijdens het trainen tegen en door de gedeelde interesse in calisthenics, zal je eenvoudig met iemand in gesprek raken. Zo ontstaan er vele vriendschappen (en zelfs relaties) in een calisthenics community waarbij de beoefenaars elkaar stimuleren en steunen in het bereiken van doelen. Calisthenics beoefenaars hebben vaak veel respect voor elkaars talenten en kunsten, hierdoor willen zij elkaar altijd graag helpen met het leren van een oefening of motiveren om je tot het uiterste te laten gaan.
Door een (aantal) vaste trainingsbuddy(‘s) te hebben zal je meer sociale interactie hebben en vaker met iemand samen kunnen sporten, dit maakt het beoefenen van calisthenics alleen nog maar leuker!

vrienden maken

Kracht door calisthenics

Door calisthenics te beoefenen ontwikkel je enorme kracht in je lichaam. Niet alleen doordat je spieren daadwerkelijk sterker worden maar ook doordat je zenuwstelsel beter getraind wordt om een beweging met meerdere spieren tegelijk uit te voeren. Met calisthenics wordt je lichaam dus effectiever in het organiseren van de benodigde spieren voor het uitvoeren van een gewenste beweging of oefening. Zo kan je in een zeer korte tijd allerlei oefeningen leren die je nooit eerder kon, simpelweg omdat het ontwikkelen van je zenuwstelsel vele malen sneller gaat dan het vergroten of versterken van spiermassa.
Dit is ook de reden waarom sommige calisthenics atleten niet eens gigantisch grote spieren hebben terwijl zij wel de meest onmogelijke oefeningen kunnen uitvoeren, hun zenuwstelsel is nou eenmaal enorm goed getraind hiervoor.

kracht ontwikkelen door calisthenics

Een prachtig lichaam door calisthenics

Iedereen heeft de voorkeur voor een bepaald uiterlijk als we het over spiervormen en vetgehalte hebben, toch is calisthenics dé manier van trainen waarbij de gemiddelde mens de resultaten die beoefenaars bereiken uitzonderlijk vinden.
Door calisthenics te beoefenen ontwikkel je spiergroei, maar vooral spiertonen. Dit houd in dat je de vormen van de spieren beter gaat zien doordat niet alleen de grotere spiergroepen, maar ook de kleinere spiergroepen getraind worden. De lijnen, aanhechtingen en overgangen van alle verschillende spieren worden met calisthenics zichtbaar en dit resulteert in een atletisch uitziend lichaam. Over het algemeen wordt een atletisch lichaam, dat wil zeggen niet te gespierd, niet te slank, maar wel met zichtbare spiervormen het meest mooi beschouwd. Calisthenics atleten hebben vaak een waanzinnig uitziend lichaam, wat voor veel mensen al een goede reden is om te beginnen met calisthenics.

een prachtig lichaam krijgen

Een gezonde leefstijl door calisthenics

Wanneer je calisthenics beoefend raak je enorm gemotiveerd om (sport)doelen te bereiken, hierdoor zal je voor veel aspecten die je leefstijl verbeteren interesse krijgen. Je wilt graag goed presteren tijdens je trainingen, dus zal je het belangrijker vinden om gezonde maaltijden te eten, voldoende te slapen of ongezonde gewoontes te verminderen. Calisthenics is met betrekking tot het ontwikkelen van een gezonde leefstijl een zeer effectieve ”trigger”, die alle andere facetten van een gezonde leefstijl aanwakkert en hieraan bijdraagt.

Hopelijk heeft deze pagina je overtuigd van de voordelen van calisthenics!
We hopen dat je hiervan net zo enthousiast wordt als ons om je eerstvolgende training te gaan inplannen. Op onze website kan je gigantisch veel informatie vinden over calisthenics, hiervoor kan je in het menu zoeken of hieronder op de calisthenics gerelateerde pagina’s klikken voor meer informatie!

Scroll naar boven