fbpx

Oprichting

De oprichting van Bodyweight Sports

Wat tof dat je interesse hebt in hoe onze club opgericht is! De oprichting van Bodyweight Sports is verlopen in verschillende fases, ontdek hieronder ons verhaal.

Calisthenics in de tuin en sportschool

calisthenics in de tuin oprichting

Toen wij (Dean en Tommy) samen na vele andere sporten aan het fitnessen gingen, liepen we al snel tegen verveling aan. We zochten meer uitdaging in een sport en we wilden echt iets gaafs doen. Op het moment dat we Bodyweight training (Calisthenics) ontdekte waren we direct verkocht. Het leren van een menselijke vlag of handstand push-up stond bovenaan onze dromenlijst. Na 2 jaar samen hard trainen merkte we dat het aanleren van deze oefeningen aan onze vrienden een passie was die we toen al deelde. Iemand écht fit en sterk maken zonder gewichten te hoeven gebruiken is uniek, we zochten naar een manier om dit op grotere schaal te kunnen doen en natuurlijk hoopte we dat dit ooit onze baan kon worden.

Het begin van calisthenics lessen

Eerste calisthenics lessen oprichting

We kregen de kans om in een Crossbox een klein calisthenics rek te bouwen zodat we daar het begin van onze carrière konden maken. We merkten dat het erg lastig was om die eerste paar vaste leden te krijgen. We nodigden al onze vrienden en familie uit om kosteloos mee te doen, waardoor ze de kracht en het plezier van deze sport konden ontdekken.

Na 3 jaar oefenen op vrienden en familie met een zelfgebouwd klimrek zat er maar 1 ding op: het moest groter, beter, en meer toegankelijk zijn voor iedere sporter. Toen er meerdere scholen interesse kregen in onze lessen zat er niets anders op dan een groot pand te gaan vinden. We gingen werelds grootste Bodyweight Gym bouwen!

De oprichting van de eerste calisthenics gym

de eerste calsithenics gym oprichting

Na 4 maanden aan actief speurwerk, rondrijden(in de regen), meerdere bezichtigingen, een goed businessplan maken, investering regelen, de juiste materialen vinden, een goed lesaanbod bedenken en in contact komen met verschillende bedrijven om onze droom waar te gaan maken was het ons gelukt. De verbouwing kon beginnen!

Ineens verliep alles als een speer en met de motivatie die we hadden waren we niet te stoppen. Drie maanden lang van 7 uur in de morgen tot 12 in de avond hebben we met vele vrienden en familie het voor elkaar gekregen om onze hal compleet in te richten. Onze eerste droom was nu echt uitgekomen alleen de grootste uitdaging moest eigenlijk nog beginnen.

Omdat we natuurlijk slechts een mini inkomen hadden uit de enkele sporters die bij ons gingen beginnen, moesten we beide fulltime aan het werk om onze persoonlijke kosten te kunnen dekken. Ondertussen stonden we elke avond in de sportclub om maar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze prachtige sport.

We gingen van 7 volle groepslessen per week naar 11 in 1 jaar, meerdere scholen die 1x per week Bodyweight training kwamen volgen en met het organiseren van een van de eerste grote wedstrijden in Nederland snakten we alleen nog maar naar meer.

De extreme groei van Bodyweight Sports

bodyweight sports

Na een geschil tussen een partij uit Engeland welke een wereldwijd patent op onze oude bedrijfsnaam had, waren we genoodzaakt om alles om te gooien, nieuwe logo’s kleding, stickers, flyers, website etc. Desalniettemin gingen we vanaf dat moment nog harder en we gingen van 11 naar 18 groepslessen per week. Scholen bleven binnenstromen en we mochten zelfs het (toen nog vrij onbekende) Nederlands kampioenschap in onze gym houden! In dit jaar konden we minder bij onze 2e baan gaan werken zodat onze club nog harder kon groeien. We begonnen met Personal training, kregen een groter lesaanbod, uitgebreidere openingstijden, verzorgden workshops en namen deel aan grote wedstrijden. Alles wat er binnen kwam moest direct geïnvesteerd worden om maar te kunnen blijven groeien zodat we steeds meer mensen van deze super effectieve manier van sporten te kunnen laten genieten.

In het derde jaar is onze grootste droom werkelijkheid geworden, we konden onze baan opzeggen en fulltime aan de slag in onze supergave club. Met een aanbod van 24 groepslessen per week stijgt het ledenaantal enorm en moesten we over naar een nieuw systeem zodat we onze clubleden een nog betere ervaring kunnen geven die ze verdienen. Een eigen App met door ons gemaakte workouts, trainingen en het bijhouden van al je progressies en voeding was een belangrijke stap om steeds meer mensen onze indrukwekkende resultaten te laten ervaren. Dit jaar kwam ook coach Erwin erbij, welke ons ondersteund in het verzorgen van personal trainingen en enkele groepslessen.

bodyweight sports park

Sinds jaar 4 zijn we meer gedreven dan ooit. Deze sport is de basis van iedere sport en heeft een grote potentie om ooit olympisch te worden. Om deze reden wilden we meer samenwerken met de Nederlandse Calisthenicsbond. Hierdoor kan iedereen in Nederland in aanraking komen met Bodyweight training en alle geweldige resultaten hiervan ervaren. Bodyweight Sports zal op een dag voor het gehele land toegankelijk worden en met deze motivatie laten wij tussen alle groepslessen, personal training sessies, voedingsbegeleiding, schoollessen, workouts en kampioenschappen soms nog wel een traan van geluk als we terugkijken naar hoe dit allemaal begon.

2 hechte vrienden die door hun passie in sport en het helpen van anderen hun droom waarmaken en nooit meer van plan zijn te stoppen.

clubfoto bodyweight sports
Calisthenics vereniging oprichting

Calisthenics innovaties

Door de vele tijd die we besteed hebben aan de meest uiteenlopende zaken omtrent de ontwikkeling van calisthenics, zijn we nu op het punt dat we werken aan verschillende initiatieven om calisthenics zo toegankelijk mogelijk te maken. Het ontwikkelen van mobiele calisthenics parken tot het verzorgen van gave calisthenics demonstraties en workshops terwijl we alle sporters in de vereniging professionele calisthenics lessen kunnen aanbieden maakt ons werk zeer waardevol en we zijn dan ook enorm dankbaar voor het feit dat we dit kunnen doen!

Bedankt voor het lezen van ons verhaal en we hopen dat dit anderen mag inspireren om eigen dromen werkelijkheid te maken. Waar een wil is is een weg!

Ontdek meer over de club:

Scroll naar boven